FAQ

Er komen regelmatig vragen binnen over (het gebruik van) de Forensische Leerlijn. De meest voorkomende vragen zijn hieronder op een rijtje gezet:

Vragen m.b.t. modules

Ik heb de module niet gehaald. Kan ik 'm herkansen?

Om te voldoen aan voorwaarden van accreditatie mag je een module maximaal 1x per jaar herkansen. Deze herkansing zit al in de module ingebouwd. Het is mogelijk om een module het jaar erna opnieuw te volgen. Mocht er een bijzondere reden zijn of volg je de module niet voor accreditatiepunten, neem dan contact op met de helpdesk

Zijn de modules van de Forensische Leerlijn gratis te volgen?

Ja, je kunt een gratis account aanmaken met je eigen mailadres. Je kunt dan alle modules van de Forensische Leerlijn kosteloos volgen. 

Hoe kan ik de toetsvragen inzien?

Om te voldoen aan de harde eisen van kwaliteitsregisters m.b.t. accreditatie is het niet mogelijk om de antwoorden bij de toetsvragen in te zien.

Je kunt wel de antwoorden inzien van de oefentoets.

Zijn de modules up to date?

De modules worden voortdurend bijgewerkt, zodat de nieuwste informatie en kennis in de module opgenomen is. Hier merk je zelf niks van, de module wordt op de achtergrond ververst.

Komen er nog nieuwe modules aan?

De Forensische Leerlijn is voortdurend in ontwikkeling. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Waar vind ik het certificaat?

Wanneer je een leertraject van GGZ Ecademy afsluit met een voldoende krijg je een certificaat. Dit certificaat heb je nodig om SKJ-accreditatie aan te vragen, maar het kan ook zijn dat een werkgever hierom vraagt of dat je het certificaat wil downloaden voor je persoonlijke administratie. 

Er zijn twee manieren om een certificaat te downloaden:

1: Certificaat downloaden via het leertraject: open het leertraject. Scroll naar onderen en klik achter "certificaat" op "bekijk". 

2. Certificaat downloaden via het overzicht: deze manier kan je gebruiken om makkelijk meerdere certificaten tegelijk te downloaden of als je geen toegang meer hebt tot de leeromgeving of het leertraject. 

 1. Log in op https://portaal.ggzecademy.nl/
 2. Klik op de knop "Starten" bij een leeromgeving. Het maakt niet uit welke leeromgeving je kiest. 
  1. Heb je deze knop niet? Klik dan eerst op "+ Leeromgeving toevoegen" en selecteer "GGZ Ecademy - Open aanbod". Daarna kan je vanuit het overzicht op "Starten" klikken bij deze leeromgeving. 
 3. Klik nadat de leeromgeving geladen is op je naam bovenaan de pagina en selecteer "resultatenoverzicht".
 4. Klik "certificaten" om dit overzicht te openen. 
 5. Klik op de naam van het certificaat om deze te downloaden.

Zie je het certificaat hier niet staan maar weet je wel zeker dat je deze hebt behaald? Ga dan na of je misschien nog een andere account hebt. 

Welke modules passen bij de scholingswens van mijn organisatie?

De Forensische Leerlijn biedt regelmatig implementatiesessies aan, waarbij je geholpen wordt bij het maken van keuzes in het grote aanbod van modules. In de sessies maak je een plan afgestemd op jouw organisatie. Kijk daarvoor opde webpagina over implementatieworkshops.
Heb je een specifieke vraag en wil je daarvoor een afspraak maken met iemand van het projectteam? Mail dan naar info@forensischeleerlijn.nl.

Vragen m.b.t. account

Hoe maak ik een account aan?

Om de modules te volgen maak je een account aan op GGZ Ecademy. Volg hiervoor het stappenplan op 'Aan de slag'.

Ik kan niet inloggen, wat nu?

Als je problemen hebt met inloggen, neem dat contact op met de helpdesk van GGZ Ecademy. Geef zo duidelijk mogelijk aan wat er mis gaat.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

Ben je het wachtwoord van het portaal vergeten? Ga naar https://portaal.ggzecademy.nl en klik op 'wachtwoord vergeten?'. 

Nadat je wachtwoord bent vergeten, wordt gevraagd om je e-mailadres in te vullen. Vul hier je e-mailadres in waarop jij je account hebt aangemaakt. Als je op verzenden hebt geklikt, wordt er een mail verstuurd naar het adres wat je hebt ingevuld. Mitst het adres in het systeem bekend is. 

 

Hoe kan ik mijn gegevens aanpassen?

Je persoonsgegevens van het Centraal leerplatform GGZ Ecademy (CLP) kun je aanpassen vanuit het portaal: http://portaal.ggzecademy.nl. Ga naar het portaal, vul je inloggegevens in en klik vervolgens op 'Alle gegevens bekijken of wijzigen', 'Wachtwoord wijzigen' of 'E-mailadres wijzigen'.

Bij 'Alle gegevens bekijken of wijzigen' kun je je naam of geboortedatum aanpassen. 

Beheerders kunnen persoonsgegevens in het account niet wijzigen, vanwege privacyregels wordt om je wachtwoord gevraagd bij het aanpassen van je gegevens.

Vragen m.b.t. accreditatie

Kan ik accreditatiepunten verdienen met het behalen van een module?

Ja, aan de meeste modules zitten accreditatiepunten gekoppeld. Deze kun je behalen door de module af te ronden met een certificaat. Je kunt in de module-informatie zien welke accreditatiepunten het betreft.

Hoe kan ik accreditatiepunten behalen?

Accreditatiepunten kun je behalen indien:

- je ingeschreven staat bij een kwaliteitsregister;

- het leertraject geaccrediteerd is voor het register waar je bent ingeschreven; zie de productcatalogus op de website van GGZ Ecademy;

- je het leertraject hebt gevolgd en de toets met een voldoende hebt afgerond;

- je het accreditatiefomulier na afloop van het leertraject correct hebt ingevuld.

 

Hoe krijg ik accreditatiepunten bijgeschreven?

Als je kwaliteitsregister correct invult in je account op het Centraal leerplatform van GGZ Ecademy (CLP), dan krijg je als de eindtoets met een voldoende is afgerond,  de accreditatiepunten bijgeschreven. 

Je krijgt alleen punten als:

 • Je staat ingeschreven in een register.
 • Je jouw registernummer hebt toegevoegd aan je account op het CLP. Lees hier hoe je dat doet.
 • Dit register accreditatie verleent op het product waarvoor je bent geslaagd. Controleer dat hier.
 • Als jouw register is aangesloten bij PE-Online. 

Er zijn nog een paar producten zonder automatische accreditatie. Daar wordt bij de stap "klik hier om af te ronden" gevraagd om een formulier in te vullen. Als je dit doet verwerken we de punten handmatig binnen een paar weken. 

Is je kwaliteitsregister niet aangesloten bij PE Online?

Ben je ingeschreven bij een kwaliteitsregister wat niet is aangesloten bij PE-Online (zoals bijv. SKJ), dan is de kans groot dat je online een portfolio kunt bijhouden. Je moet zelf je punten opvoeren.

Lees daar hier meer over: Hoe werkt automatische accreditatie en welke uitzonderingen zijn er?

Wat als mijn accreditatiepunten niet zijn bijgeschreven?

Kom je erachter dat accreditatiepunten niet zijn bijgeschreven na slagen voor een toets, doorloop dan de volgende stappen:

 1. Check of het leerproduct is geaccrediteerd bij jouw kwaliteitsregister. Daarvoor ga je naar het leerproduct in de productcatalogus en kijk je in de rechterkolom bij ‘Accreditatie’.
 2. Check of jij jouw kwaliteitsregister(s) op de juist manier heb toegevoegd aan jouw account. Dat doe je hier.
 3. Heb je recht op punten én heb al je gegevens goed ingevuld, stuur dan een mail naar accreditatie@ggzecademy.nl. Voeg aan die mail het volgende toe:
  1. Een kopie van het certificaat van het leerproduct waarvoor je punten moet krijgen.
  2. De naam van het register waar je staat ingeschreven.
  3. Het (BIG)nummer waarmee je bij dit register staat ingeschreven.

Alleen mails voorzien van bovenstaande informatie worden in behandeling genomen.

Vragen m.b.t. lidmaatschap

Wat houdt een lidmaatschap van GGZ Ecademy in?

Als organisatie kun je tegen betaling lid worden van GGZ Ecademy. Je kunt dan, naast de modules van de Forensische Leerlijn, ook de andere modules aanbieden van GGZ Ecademy. GGZ Ecademy heeft een breed aanbod van (leer)producten en diensten. Kijk voor meer informatie op de website

Is mijn organisatie lid?

Dit kun je nakijken op de ledenwebsite van GGZ Ecademy, of navragen bij de  scholingsadviseur van jouw organisatie.